ad Trabantsraz Morava 2007
Reakce na Habrův článek od Majkla BB (člen TGB)


11.06.07 - 19:33

Následující reakce patří k článku z webu Trabantklubu Brno, od předsedy Habra.

To Habr: Byl jsem upozorněn na Váš článek o srazu a očekávalo se ode mě, že snad budu naštvanej. Ne, na Vaší reakci mě vůbec nic nepřeqapuje. Naopak bych řekl, že s odstupem několika generací, který nás dělí je Váš názor i logickej. Ale aby jste věděl, jak se na to dívám například já, ještě ani né třicátník…

Píšete, že je ročně hodně srazů a po jejich návštěvě by Vám nezbyl čas na dovolenou. Tak například pro mě je každej trabantsraz dovolená a patřičně se na něj těším. Nejedu tam qůli trabantům, ale qůli lidem kolem nich. Abych mohl pokecat s Frantem či Jirkem, s Vaškem si dát pivo, s Ivem cigáro, zatančit si s Janou a Patrikem a podobně. A jestli tam kdokoliv z nich přijede plechovkou, je mi to úplně jedno, hlavně když tam jsou. A stejně tak já, když nebudu mít hotový auto, sednu do plechovky a jedu na sraz, a myslím si, že je většině lidem úplně jedno, jak jsem se tam dostal. A co se týče programu srazů, zase je mi to úplně jedno. Jízdu zručnosti si zajedu rád vždycky, stejně jako spanilku, ale tím to pro mě končí. Vím, že jsou na různých srazech různý soutěže, ale já je neřeším, protože bych nestihl pokecat se všema těma lidma. To co píšete o praktických ukázkách různých oprav zní zajímavě, přesto že konkrétně já už to asi neocením, ale záleží to na zájmu přihlížejících a hlavně na přednášejícím. Myslel jsem, že toto je spíš smyslem technických školení, jaký letos už jedno proběhlo. Konkrétně já jsem navrhoval, aby se toto spojilo s nějakým srazem, ale prý by na to nebyl čas. A pokud si Vy myslíte, že by se to časově dalo zvládnout tak vězte, že do organizace Moravy 2007 jste jako předseda spolupořádajícího klubu měl co mluvit. Proč tedy přicházíte s tímto nápadem až po srazu?

Další kapitola, kterou otevíráte je tuning. Z Vašeho názoru jsem pochopil, že tuning je špatnej a dělá trabantům ostudu. No vidíte, a já to vidím přesně opačně. Když pojede po ulici pěkně naleštěnej klasik, otočím se za ním, stejně jako za tuningem. Většina trabantů co po silnicích ale jezdí jsou zašlý, oprýskaný šedivý hrůzy na zmijovkách, ovládaný důchodci. A abych se přiznal, nemůžu se dočkat doby až aspoň polovina těchto aut projede hutěma. Až se tak totiž stane, přestanou si nás všímat ekologičtí aktivisti a ceny trabantů půjdou nahoru, stejně jako jejich prestiž v očích veřejnosti. A to bude chvíle, kdy je mladí patnáctiletí kluci nebudou tunit izolepou a ničit na polích, protože kdejakej golf bude levnější. Do té doby ale, ať je klidně ničí. Je jich totiž moc. Moc těch škaredých, který nám kazí pověst. I když možná ani né tak kazí, jakože udržují.

Michal Štauder, organizátor




Trabant gang Brno
www.trabantsraz.cz